להלן המאמר שכתב חוקר פלסטיני על דברי יו"ר הרשות הפלסטינית בנושא הנכבה והשואה: "המנהיגים בגרמניה מכל הקשת הפוליטית מסרבים לראות במה שקרה לפלסטינים שואה ואף לא אומרים לנו כיצד הם מכנים זאת: טרגדיה? פשע? טיהור אתני? או מה? האם הם מוכנים להכיר בכך שמה שקרה לפלסטינים כנכבה, לגנות ולמחות כאשר מישהו מכחיש זאת או מנסה להפחית בחשיבותה או לפגוע בייחודה…
אבראהים פריחאת[1]

מחמוד עבאס הגיש חומר תעמולה בחינם לשדולה הישראלית. אי אפשר לעשות הפרדה בנושאים כמו זכויות האדם, ההגנה על הקרבן והסרת העוול ממנו בין שמדובר בשואה בגרמניה, ברצח עם ברואנדה ובבוסניה או נכבה אצל הפלסטינים. רצח בני אדם הוא דבר מתועב ומגונה ולא משנה המקום, הזמן והמספר."
עוד טען פריחאת: "עבאס טעה כאשר כינה את הנכבה של הפלסטינים שואה. לשני הנושאים היו נסיבות שונות ומהלך שונה. מן הראוי היה שעבאס יאמר כי לפלסטינים קרו 50 נכבות ושהשואה שונה מהנכבה בכמה מובנים ובהם שהשואה התרחשה במשך שש שנים והסתיימה ואילו הנכבה עדיין נמשכת מאז 1947 והיו מאז בעצם 50 או 70 נכבות. העולם הכיר בשואה ובכיעורה וחוקק חוקים כדי להעמיד לדין את מבצעיה או את אלה המכחישים את קיומה או מפחיתים במספר קורבנותיה בשעה שממשלת גרמניה ודומיה מסרבים אפילו להכיר בקיומה של הנכבה.
עבאס החמיץ הזדמנות להציג את הנכבה כסבל מתמשך… במקום לגייס את הציבור הגרמני לטובת הבעיה הפלסטינית הוא הגיש חומר תעמולה בחינם לשדולה הישראלית שמשכה אליה אפילו את הנייטרלים והמשקיפים על הזירה המדינית בפלסטין, ודבר זה מעורר תהיות לגבי יכולתו של הנשיא עבאס להציג כפי שצריך את הנכבה הפלסטינית. על הפלסטינים ועמים אחרים להיאבק יחד כדי לגנות את מכחישי הנכבה ואת המפחיתים בערכה.
עם זאת, חשוב שהפלסטינים יפיקו לקחים ממה שקרה עם מחמוד עבאס בברלין ולהציג את הטרגדיה שלהם לעולם כנכבה מתמשכת ולא כשואה."[2]
[1] https://studies.aljazeera.net/, 21.5.2021
[2] https://www.alaraby.co.uk/, 23.8.2022