התבטאויות של שני בכירים במפלגת השלטון ההודית – בהאראתיא ג'נאתא – בגנות הנביא מוחמד על כך שנישא לעאישה כאשר הייתה בת תשע עוררו זעם רב בעולם הערבי והמוסלמי בימים האחרונים. דוברת המפלגה – נובור שארמה – שהתבטאה נגד הנביא בתוכנית טלוויזיה בחודש שעבר הושעתה מעבודתה וכך גם נאבין ג'ינדאל לשעבר ראש מחלקת ההסברה של המפלגה נאלץ לסיים את עבודתו גם לאחר שהשניים פרסמו התנצלות על דבריהם.
מפלגת השלטון בהודו הבינה את הנזק שנגרם ליחסי הודו עם מדינות ערביות ומוסלמיות והיא גינתה בחריפות את הפגיעה בכבודם של אישי דת ובכלל את הפגיעה בכל דת או עדה.[1]
הפגיעה בנביא מוחמד[2]

מדינות ערביות ומוסלמיות הביעו מחאה חריפה נגד הודו בעקבות ההתבטאות של בכירי המפלגה.
סעודיה, קטר, כווית וארגון שיתוף הפעולה האסלאמי גינו את ההתבטאויות הפוגעניות באסלאם ובנביא.
קטר וכווית זימנו את השגרירים ההודים לשיחות הבהרה וקידמו בברכה את הפסקת פעילותו של הבכיר במפלגת השלטון. קטר מסרה לשגריר ההודי איגרת מחאה רשמית ודרשה מהודו לפרסם הודעת התנצלות בפני כל המוסלמים בעולם. בהודעת משרד החוץ הקטרי נאמר: "אימוץ שיח אסלאמופובי ואי נקיטת צעדים נגד אלה המשמיעים עמדות עוינות לאסלאם הם דבר חמור שעלול להוביל לאלימות ולשנאה."
הארגון לשיתוף פעולה אסלאמי היושב בסעודיה גינה את ההצהרות שנשמעו בשעה שבה קיימת הסלמה בשנאה כלפי האסלאם ובפגיעה במוסלמים. עוד נאמר בהודעת הארגון כי הפגיעה באסלאם מצטרפת לשורה של החלטות בהודו לאסור עטיית חג'אב בכמה מדינות בהודו, הריסת רכוש של מוסלמים בנוסף להתרבות מעשי האלימות. הארגון האסלאמי דרש מהשלטונות בהודו לצאת בנחישות נגד כל פגיעה במוסלמים ובנביא ולהעניש את האחראים לכך. כמו כן להבטיח את שלומם, ביטחונם ורווחתם של המוסלמים בהודו ולהגן על זכויותיהם.
הצהרותיה של שארמה גרמו לעימותים בין תושבים במדינה ההודית אותאר בראדיש. שארמה נימקה את התבטאויותיה בכך שהן תגובה על ההשפלות והפגיעה באל ההינדואי שיפא אך הבהירה כי אם דבריה פגעו ברגשות הדתיים של מישהו, היא מוכנה לחזור בה מדבריה ללא תנאי.
מפלגת השלטון של מודי, המואשמת תמיד ברדיפת מיעוטים מוסלמים בהודו, אמרה כי ארצה מכבדת את כל הדתות וכי דברי שארמה מנוגדים לעמדותיה.[3]
בכווית החליט מפעל מזון גדול להסיר מהמדפים סחורות הודיות. התאחדות האגודות השיתופיות בכווית הודיעה כי היא דנה בהחרמה כוללת של הסחורות מהודו.
בקהיר פרסם אל-אזהר הודעה: "ההצהרות של בכירי מפלגת השלטון בהודו הן טרור אמתי שעלול לסבך את העולם במלחמות קשות ובמשברים חמורים ולכן הקהילה הבין-לאומית צריכה לצאת נגד ההצהרות האלה כדי לעצור את סכנת ההסלמה."
גם האמירויות גינו את הפגיעה בנביא וטענו כי הצהרות הבכירים "סותרות את ערכי המוסר ואת עקרונות האנושות." משרד החוץ האמיראתי קרא "לכבד מנהיגים רוחניים ולצאת נגד שיח השנאה." בחרין בירכה על הפסקת עבודתה של דוברת מפלגת השלטון ההודית.
מזכ"ל המועצה לשיתוף פעולה במפרץ – נאיף אל-חג'רף – הביע התנגדות למה שכינה "פרובוקציות ופגיעה בדתות." איגוד העולם האסלאמי" שמקום מושבו בסעודיה הזהיר מפני "השיטות לעורר שנאה באמצעות פגיעה בסמלים דתיים.
משרד החוץ של איראן זימן את השגריר ההודי להביע מחאה. דובר משרד החוץ של ירדן – הית'ם אבו אל-פול – גינה את ההצהרות של מפלגת השלטון בהודו והביע חשש שפגיעה בסמלי דת עלולה להזין את תרבות השנאה וההקצנה.[4]
תנועת "מוג'תמע אל-סלם" באלג'יריה קראה לממשלת הודו להתנצל בפני כל המוסלמים ולהתחייב שמקרה כזה לא יחזור על עצמו. כמו כן קראה להתעוררות עולמית למען הנביא ולהפעלת כל סוג של לחץ וסנקציות משפטיות, מדיניות ודיפלומטיות נגד הודו.
אחד הטוקבקיסטים – נסראללה חמיד – האשים את חכמי הדת המוסלמים: "למרבה הצער חכמי דת המוסלמים הם הסיבה להשפלות החוזרות ונשנות כלפי האסלאם. הם אלה שאמרו כי עאישה הייתה בת תשע כאשר נישאה למוחמד וזו המצאה של המוסלמים עצמם. לעומת זאת כל ההיסטוריונים טענו כי עאישה הייתה בת 17 כאשר נישאה למוחמד."[5]
[1] https://elaph.com/, 6.6.2022
[2] https://www.alquds.co.uk/, 6.6.2022
[3] https://www.raialyoum.com/,5.6.2022
[4] https://elaph.com/, 6.6.2022
[5] https://www.raialyoum.com/, 5.6.2022