בעל הטור עבד אל-רחמן אל-ראשד התייחס במאמרו להמשך הנסיגות של רוסיה מסוריה:
עבד אל-רחמן אל-ראשד[1]

”איש לא העלה בדעתו שהמשטר האיראני ירוויח מבחינה צבאית מהמלחמה באוקראינה. לרוסים יש שאיפות אך אלה אינן רבות באזורנו. מצבה של רוסיה השתפר מבחינת המאזן המסחרי והשקעותיה, ונוכחותה הצבאית בסוריה הייתה מאוזנת ומרסנת כלפי איראן אף ששתי המדינות הן בעלות ברית. כך גם הנוכחות של המיליציות האיראניות לא עוררה התנגדות אזורית רבה מדי עקב הנוכחות הרוסית.
תיאוריית האיזון של הנוכחות הזרה בדמשק עומדת להתערער. בשבועות האחרונים מתקבלים דיווחים על עזיבת כוחות רוסיים את סוריה והגעתם לרוסיה או לאוקראינה כדי להצטרף לכוחות הרוסיים הלוחמים באוקראינה, ונראה שאנו צפויים לראות נסיגה של כוחות נוספים עד שלאיראן תהיה נוכחות דומיננטית בסוריה.
ייתכן שיש כאלה שאינם רואים בנסיגה של חלק מהכוחות הרוסיים דבר חשוב מתוך מחשבה שהמלחמה בסוריה כמעט הסתיימה וגובה הלהבות במלחמת האזרחים הסורית ירד והמשטר הסורי השיב את שליטתו ברוב שטחי המדינה, אולם קשה להניח שמשמרות המהפכה האיראניים יצאו מסוריה גם אם הלחימה שם יפסק לחלוטין. אלא שיציאת הרוסים והמשך הנוכחות הצבאית האיראנית עלולים לעודד את חידוש הסכסוך בתוך סוריה ובסביבתה היות שלנוכחות האיראנית בדמשק יש מטרות מרחיקות לכת יותר מלשמור על המשטר הסורי.
המשך הנוכחות הצבאית האיראנית בסוריה פירושה השלמת ההשתלטות על עיראק משום שסוריה שימשה מעבר לעיראק, והאיראנים השתמשו בה במלחמתם נגד סדאם חוסין. לכן גם האמריקנים נכשלו בנסיון לשלוט בעיראק במהלך כיבוש עיראק בשל זרם הלוחמים של דאעש ואל-קאעדה וכן האופוזיציה העיראקית שהגיעו מדרום סוריה.
האיראנים מתקדמים מטר אחרי מטר מאל-בצרה לארביל ואל-סלימאניה כדי לשלוט בשטח וגם על קבלת ההחלטות בעיראק. סוריה גם משמשת את משמרות המהפכה האיראניים בשליטה בלבנון שהפכה למוקד ניהול הפעילות האזורית האיראנית בתימן ובפלסטין. עם יציאת הרוסים יפחת האתגר של האיראנים והוא יהיה בעיקר מול ישראל הרואה בנוכות האיראנית בסוריה סכנה אסטרטגית לביטחונה אף שאינה רוצה להיגרר למלחמה על אדמת סוריה.
לכן הנוכחות הרוסית הייתה ערובה אזורית לכך שסוריה לא תהפוך לבסיס צבאי קדמי של משמרות המהפכה האיראניים ולכך שהנוכחות הצבאית האיראנית והמיליציות שלה תבוא אל קיצה כאשר תסתיים מלחמת האזרחים. רוסיה היא שיצאה, וגם אם תישאר הדבר יהיה בנוכחות סמלית של סיורים בגבול ולעתים נוכחות בתוך הערים. גם הנוכחות של הכוחות הזרים האחרים תצטמצם. רוב הכוחות האמריקנים יצאו ממזרח פרת והכוחות הטורקיים והמיליציות שלהם יצאו מרוב אזור הצפון וכעת הכוחות הרוסים יוצאים בשעה שמתרחבת הנוכחות הצבאית של איראן והמיליציות שלה העיראקיות, האפגניות, הסוריות וחזבאללה הלבנוני."[2]
[1] https://m.al-sharq.com/, 15.4.2019
[2] https://aawsat.com/. 31.5.2022