מעצר חשודים בשיתוף פעולה עם המוסד
איראן עצרה שלושה אנשים במחוז סיסטאן-בלוח'סטן בחשד שקיימו קשר עם ארגון המודיעין הישראלי – המוסד – והיו מעורבים בפרסום מסמכים סודיים.
לפי "אל-שרק אל-אוסט", בדרך כלל שלטונות איראן עוצרים אנשים הקשורים לגורמי המודיעין של מדינות זרות ובייחוד ישראל וארה"ב ויש הסבורים שהסיבה לכך היא שאיראן רוצה להיפטר מאופוזיציונרים פוליטיים, כך למשל איראן עשתה זאת ביולי אשתקד כאשר עצרה אנשים שתיארה אותם כמשתפי פעולה עם המודיעין הישראלי וטענה כי תפסה אצלם נשק רב שהיה מוכן לשימוש כדי לחולל הפרות סדר ומהומות במחוז אל-אחואז בדרום מערב איראן.
בדרך כלל קשה לקבוע מה מידת האמינות של הטענות האיראניות בנושא של מעצר או הוצאה להורג של חשודים בשיתוף פעולה עם ארגוני המודיעין של ארה"ב וישראל היות שהמעצרים והמשפט מתקיימים בחשאיות מוחלטת.[1]
ניסיון התנקשות בבכיר במשמרות המהפכה
אמצעי תקשורת רשמיים של איראן דיווחו כי ביום שבת (23 באפריל) ירו אלמונים לעבר מכוניתו של מפקד בכיר במשמרות המהפכה האיראניים – עמיד (דרגה המקבילה לתת אלוף) חוסין אל-מאסי – בדרום מזרח איראן והרגו את שומרו האישי – מחמוד אבסלאן – שהוא עצמו בנו של מפקד בכיר אחר במשמרות המהפכה.
המקום שבו אירעה ההתנקשות (סיסטן-בלוח'יסטן) נמצא סמוך לגבול עם פקיסטן ואפגניסטן שבו מתרחשים מדי פעם בפעם מהומות ועימותים נגד כוחות הביטחון האיראניים.[2]
עמיד חוסין אל-מאסי[3]

מחאת מורים באיראן
ארגון המורים באיראן ("ועדת התיאום של ארגוני המורים") ארגן מחאה על התדרדרות מצבם הכלכלי של המורים ואי יישום רפורמות בשכרם. המחאה הייתה בהיקף נרחב מול משרדי החינוך בכ-50 ערים איראניות. לפי דובר הארגון – מוחמד חביבי – עצרו כוחות הביטחון 70 מורים בטהרן ולאחר מכן הם שוחררו.
בהודעה שפרסמה ועדת התיאום של המורים נאמר כי רמת האלימות שהופעלה ע"י כוחות הביטחון האיראניים מזכירה את זו שהייתה ביולי 2015 בימי כהונת חסן רוחני כנשיא והדבר משקף את האופי המדכא של המשטר האיראני. המפגינים דרשו את פיטוריו של השר שבגללו משרד החינוך הפך למרכז של מזימה נגד המורים.
בעיר סננדג' הניפו המורים כרטיס אדום בפני הפרלמנט, הממשלה ושר החינוך והטלוויזיה הממלכתית
ובעיר רשת הניפו שלט ובו תמונות חברי ארגון המורים שנעצרו. המורים השמיעו סיסמאות הזדהות עם חברי הארגון ג'עפר אבראהימי ורסול בדאקי ודרשו את שחרורם.
השבוע הרשיע בית משפט באיראן את חבר ארגון המורים רסול בדאקי וגזר עליו 5 שנות מאסר ואסר עליו את השהייה בטהרן וסביבותיה.
המורים גם השמיעו דברי ביקורת על יו"ר הפרלמנט – מוחמד קאליבאף – מפקד לשעבר במשמרות המהפכה האיראניים – לאחר שפורסמו תמונות של בני משפחתו בטורקיה במסע של קניות וויכוחים בין בני המשפחה לאנשי רשות התעופה היות שבני המשפחה ניסו להעביר סחורות. הדבר עורר ביקורת ברשתות החברתיות שטענו נגד מסע הקניות הראוותני בשעה שהעם נאנק תחת קשיי פרנסה. עיתון רפורמיסטי אף דרש את התפטרותו של קאליבף.[4]
[1] https://aawsat.com/, 23.4.2022
[2] https://aawsat.com/, 23.4.2022
[3] https://aawsat.com/, 23.4.2022
[4] https://aawsat.com/, 23.4.2022