אחד המאפיינים הבולטים ביותר של הפיגועים בעת האחרונה הוא האהדה והתמיכה בהם בקרב רבדים רבים בציבור הפלסטיני. האתר "אילאף" פרסם כתבה בנושא הפיגועים וההשראה על הצעירים. אחד הביטויים לאהדה הזאת הוא ביקוש רב בעיקר אצל ילדים פלסטיניים ברמאללה לחולצות שעליהן מודפס ציור של רובה M -16 שבו השתמש אחד ממבצעי הפיגועים.[1]
ציור של רובה M -16 [2]

החולצות האלה שעליהן ציורים עם הרובה בצבעים שונים הפכו למוצר מבוקש מאוד בשוק הפלסטיני בחודש האחרון עקב התגברות המתיחות בין ישראל לבין הפלסטינים.
אחמד אבו חמזה, בעל חנות להלבשה שבה נמכרות החולצות האלה, אמר כי "הביקוש לחולצות מדהים והסיבה היא המצב בפלסטין ובייחוד בג'נין. החולצות מיובאות מטורקיה וההדפס של הרובה נעשה בשטחי הרשות הפלסטינית. מחיר חולצה במידות קטנות הוא שני דולרים וחצי ולמידות גדולות עשר דולרים."
לדבריו עד כה מכר 12000 חולצות ומכנסיים שגם עליהם מודפס ציור של הרובה והוא הזמין עוד כמות כזאת עקב הביקוש הרב.
פלסטינית בשנות הארבעים לחייה, שבחרה להישאר בעילום שם, אמרה כי "בנה בן החמש הוא שביקש ממנה שתקנה לו את החולצה עם הציור של הרובה." היא הוסיפה כי הסיבה לביקוש הוא "מה שהילדים רואים בטלוויזיה בכל יום."
אנשי אקדמיה ופוליטיקאים פלסטיניים וישראלים אומרים כי הפיגועים נגד ישראלים שבחלקם נעשה שימוש ברובה M -16 הפכו סמל מעורר השראה לרבים מהצעירים הפלסטינים והגבירו אצלם את הרצון לחקות את מבצעי הפיגועים שהם מעשים של יחידים הרחק מארגונים וממפלגות. ברשתות החברתיות הופץ סרטון של דיאא' חמארשה שביצע את הפיגוע בבני ברק באמצעות רובה M -16.
מרצה פלסטיני – איאד אל-ברגותי – העומד בראש "הרשת הערבית לסובלנות" – אמר כי "כאשר ילד מבקש לקנות סוג כזה של חולצה הדבר מבטא את מידת האלימות שאליה הגיע כתוצאה מהמצב שבו הוא חי והוא מנסה לחקות מראות שהשפיעו עליו. הארגונים והמפלגות חדלו להיות סמל עבור הצעירים והם מעדיפים להתפעל ממבצעי הפיגועים."
מרצה אחר באוניברסיטת ביר זית – בדר אל-אערג' – אמר כי "רוב הפיגועים הם מעשים של יחידים והמניעים שלהם הם תנאים חברתיים כגון אבטלה, תסכול וכן מניעים דתיים ולכן ניכרת עלייה בפיגועים בחודש רמדאן."[3]
[1] https://elaph.com/, 22.4.2022
[2] https://elaph.com/, 22.4.2022
[3] https://elaph.com/, 22.4.2022