בעל טור באתר אילאף – סאלם אל-כתבי – כתב במאמרו על אפשרות תקיפה של החות'ים נגד ישראל[1]:
"בשולי התקיפה הנפשעת שביצעו המיליציות החות'יות נגד מתקנים אזרחיים באבו דבי נשמעו פרשנויות, חלקן בצורת אזהרה ישירה שהושמעה באמצעי התקשורת התומכים בחות'ים, בדבר האפשרות שהחות'ים יתקפו גם מטרות ישראליות…
החות'ים[2]

צריך להדגיש כי את הפשע הטרוריסטי צריך לגנות ולצאת נגדו ונדרשת עמדה בין-לאומית נחושה בין שהטרור מופנה נגד סעודיה או האמירויות ובין שישראל מועמדת להיות אחד היעדים של החות'ים משום שלא מדובר בזהות המדינה המותקפת אלא בערכים ובעקרונות הומניטריים המתנגדים לרעיון הטרור, להקצנה ולפגיעה באזרחים יהיו אשר יהיו המטרות והנימוקים להתקפות.
הדיון בהנחה שישראל תותקף ע"י המיליציות החות'יות אינו דימיוני אם מביאים בחשבון כמה שיקולים שהעיקרי שבהם הוא הברית האידיאולוגית של מה שנקרא 'ציר ההתנגדות' המאחד את המיליציו הפזורות במזרח התיכון ובהן חזבאללה הלבנוני ואנצאר אללה החות'י שהבהירו שהם חלק בלתי נפרד מציר ההתנגדות כפי שאמר זאת חסן נסראללה באחד מנאומיו. הקבוצות האלה מסייעות אחת לשנייה ופועלות לפי החזון וההחלטות של הפטרון שמממן אותן [איראן].
קביעת היעדים ועיתוי הפעולות שמבצעות המיליציות האלה קשורים באג'נדה שמוכרת לכולם. ומכאן שאפשר לדעת מה הן המטרות האפשריות ולבנות ציפיות בנושא זה. לכן אפשר לקבוע שיש אפשרות שתהיה פגיעה בישראל בפועל ולא רק כהנחה תיאורטית במקרים מסוימים למשל אם יפרוץ סכסוך צבאי איראני ישראלי אם ישראל תחליט לצאת נגד האיום הגרעיני באמצעות תקיפה ישראלית את מתקני הגרעין האיראניים או אם ייכשל המו"מ בנושא הגרעין או שיושג הסכם מוגבל שישראל תחשוב שהוא אינו מספק לה הגנה ביטחונית מספקת מפני האיום הגרעיני האיראני. במקרה כזה ככל הנראה יפעלו השלוחות האיראניות נגד ישראל כדי להפחית את הלחץ הצבאי על איראן ולפזר את מאמציו של הצד האחר בסכסוך [ישראל] ולנסות לכפות עליו לעצור את ההסלמה הצבאית.
מקרה נוסף שבו אפשר לחשוב על הנחה שהמיליציות החות'יות יתקפו מטרות ישראליות הוא אם החות'ים ירחיבו את מעגל הסכסוך בתימן אם הם יהיו בטוחים שהם עומדים בפני תבוסה בקרבות בתימן ואז הם ינקטו פעולות לא שקולות ויהמרו על הנחתת מכות לעבר ישראל או האמירויות כדי לכפות על הכוחות הבין-לאומים להתערב כדי לעצור את המלחמה בתימן מתוך מחשבה שההתערבות הזאת תעניק לחות'ים מינימום של הישגים אסטרטגיים כאשר ישבו לשולחן המו"מ כדי לחלק את השלטון ואת האינטרסים ואת ההשפעה בתימן. אולם הימור כזה עלול גם להיות מסוכן והרסני כלפי החות'ים…
המקרה השלישי בדיון באפשרות של תקיפה חות'ית נגד ישראל צריך להביא בחשבון את העמדה האיראנית. גם אם נניח שהאיראנים יאבדו שליטה על חלק מההחלטות האיראניות הרי שהמקרה של תקיפת האמירויות ע"י החות'ים שונה מתקיפת יעדים ישראלים ע"י החות'ים… תיאורטית החות'ים יכולים לקבל החלטות שהם יחשבו שהן משרתות את האינטרס האיראני בלי לקבל אור ירוק מאיראן אך הם אינם יכולים בשום אופן לחשוב או להמר על סיבוך איראן או להציב אותה במצב שירצו לנקום באיראן אם הם יתקפו את ישראל. החלטה כזאת לתקוף את ישראל דורשת הסכמה איראנית ישירה וברורה מהדרגים הגבוהים ביותר באיראן ואינה יכולה להתקבל באופן בלעדי ע"י עבד אל-מאלכ אל-חות'י, אפילו אם החלטה כזאת עולה בקנה אחד עם רצונם של שאר מנהיגי המיליציות דוגמת נסראללה או אחרים משום שכולם פועלים במסגרת תוכנית אזורית אחת, דבר שיקשה על החות'ים לסטות מהמדיניות האסטרטגית של מובילי ציר ההתנגדות.
באיזה מצב החות'ים יתקפו את ישראל? במצב שבו ייעשה שימוש במיליציות האלה למשל אם השיחות בוינה ייכשלו ויווצר מצב של סכסוך התשה מוגבל שיתבסס על אופציות מוגבלות כגון התקפות סייבר, או הישגים בתחום המודיעין או פעולות של המיליציות המופעלות ע"י איראן כדי לנגח את ישראל וללחוץ עליה. ייתכן שהחות'ים יופעלו במשימות כגון פגיעה בספינות ישראליות בבאב אל-מנדב ובים האדום באמצעות פעולות פיראטיות ודבר זה אפשרי רק אם החות'ים יקבלו סיוע מבצעי של צד חזק שיש לו אפשרויות צבאיות לעשות זאת [למשל איראן]
סיכומו של דבר, אין להפריז ביכולות המבצעיות של המיליציות החות'יות כאשר דנים באפשרות של תקיפת ישראל ולכן סביר שההתקפות יהיו בתחום התעמולה והלוחמה הפסיכולוגית. מלבד זאת הארסנל של החות'ים מצומצם בהשוואה לזה של חזבאללה בכל הקשור לכמות הטילים ולניסיון הקרבי והידע הטכנולוגי שהצטבר אצל חזבאללה במשך השנים."
[1] https://elaph.com/, 23.1.2022
[2] https://alarab.co.uk/, 20.1.2022