מקורות מצריים המעורים בתיווך המצרי בין הפלגים הפלסטיניים בעזה ובין ישראל מסרו כי ביקור המשלחת המצרית בעזה ובישראל לא נועד להניע את ההסכמים הקשורים לתהדיאה ולעסקת שחרור האסירים והשבויים אלא נועד להעביר מסרים בין הצדדים ולחזק את התפקיד המצרי בנושא. עוד מסרו המקורות כי הסבב הזה לא היה מוצלח בשל הנוקשות שגילו הצדדים ודבקותם בעמדותיהם על רקע האירועים האחרונים בגדמ"ע.
ביקור משלחת הנדסית ממצרים בעזה[1]

עפ"י המקורות, ישראל העבירה מסר תקיף לחמאס ולג'יהאד האסלאמי כי בכירי שתי התנועות האלה בגדמ"ע יהיו יעד לפגיעה אם יימשכו הפיגועים בגדמ"ע ובירושלים. עוד אמרו המקורות כי בכיר ישראלי, שנכח בפגישה עם המשלחת המצרית בירושלים עם בכירים ישראלים מהמועצה לביטחון לאומי והמוסד, איים כי צאלח אל-עארורי, סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס ומנהיג התנועה בגדמ"ע יהיה יעד של ישראל אם חמאס תמשיך לבצע פיגועים בגדמ"ע.
במקביל, חשפו המקורות את תגובת חמאס שהייתה נחרצת. נציגי התנועה דחו את האיומים הישראליים וטענו כי "אם ישראל תחדש את החיסולים תתפרץ בגדמ"ע מלחמה חדשה שישראל לא תוכל להתמודד מולה."
המצרים לא הצליחו לשכנע את חמאס ואת הג'יהאד האסלאמי לצמצם את רמת המתיחות כדי לאפשר זירוז של הליך השיקום ברצועת עזה. המסר של חמאס והג'יהאד האסלאמי היה ש"פיגועי ההתנגדות בגדמ"ע אינה כפופים להסכמים בעזה, ואם ישראל רוצה שינוי, היא צריכה לשלם מחיר עבור תהדיאה בגדמ"ע ובירושלים."
המקורות המצריים מסרו כי חמאס גילתה נחישות לקבוע משוואה חדשה לפיה תיעשה הפרדה בין מסלולי המו"מ, כלומר מסלול אחד יעסוק בהפסקת אש בעזה, מסלול עסקת האסירים יהיה נפרד וכך גם מסלול ההסלמה בגדמ"ע ובירושלים יהיה מנותק מהמסלולים האחרים.
מקור מצרי טען כי ישראל לוחצת על חמאס בכמה מישורים, ובייחוד בנושא האסירים והאסירות כדי לעמוד על כוונות חמאס ועל מידת נכונותה להיכנס לעימות וזאת על רקע המתיחות האזורית מול איראן משום שהישראלים רוצים לבדוק מה תהיה מידת הנכונות של חמאס להצטרף למלחמה כוללת אם יתפתח עימות בין ישראל לאיראן.
בהקשר זה של האסירים איים בכיר בחמאס – מושיר אל-מצרי – כי "הפרובוקציות של ישראל כלפי האסירים הפלסטיניים בבתי הכלא בישראל עלולות לגרור תגובה של שיגור רקטות." הוא הזהיר את ישראל כי כל פגיעה באסירים ובייחוד באסירות היא קו אדום וההתנגדות לא תבליג זמן רב."
גם החזית העממית התייחסה לאסירים. קראה להנהגה המצרית באמצעות המשלחת המצרית המבקרת בעזה להתערב לאלתר "כדי להפסיק את ההתקפה הישראלית על האסירות והאסירים ועל הגדה המערבית." כמו כן קראה לה "להמשיך במאמצים לסיים את סבלו של העם הפלסטיני באמצעות שבירת המצור על רצועת עזה ולהעמיד את הקהילה הבין-לאומית בפני אחריותה כלפי הנושא החשוב הזה."[2]
[1] https://www.alaraby.co.uk/, 20.12.2021
[2] https://www.alaraby.co.uk/, 20.12.2021