בעל הטור הלבנוני ח'יראללה ח'יראללה כתב ביומון "אל-ערב" על המשבר ביחסי לבנון ובחרין. להלן עיקרי מאמרו:
"לבנון הפכה לזירה שנשלטת בידי איראן. כל זה קורה כאשר ראש ממשלת לבנון – נג'יב מיקאתי – פועל לשווא להציל את מה נותר מלבנון.
חזבאללה נגד בחרין[1]

חזבאללה ערך מסיבת עיתונאים לאנשי האופוזיציה הבחרינית באחד מבתי המלון בביירות והדבר מראה שהדרך לפתוח ערוצי קשר בין לבנון למדינות המפרץ עדיין חסומה. התברר שלממשלה, שהצליחה להיפטר מג'ורג' קרדאחי, שר ההסברה המזוהה עם ציר ההתנגדות, אסור לעשות שום צעד שמשרת את לבנון. בקיצור, לבנון הנמצאת בעולם אחר מסרבת לקרוא את המסר של מדינות המפרץ הקורא לה 'לבצע רפורמות כוללות ושהיא לא תהיה בסיס יציאה לכל פעולת טרור או פשע המערערים את הביטחון ואת היציבות באזור ושלא תשמש מעבר לסמים המיוצאים למפרץ'.
מדינות המפרץ יזדהו עם בחרין בפסגה שתיערך בסעודיה. משרד החוץ של בחרין פרסם הודעה שבה נאמר: 'הוגשה מחאה חריפה לממשלת לבנון על האירוח הבלתי מקובל לחלוטין שנחשב הפרה ברורה של עקרונות כיבוד ריבונות של מדינות ואי התערבות בענייניהן הפנימיים וזאת בניגוד לאמנות בין-לאומיות ואמנת הליגה הערבית.' עוד נאמר כי נשלחה איגרת מחאה רשמית למזכירות הליגה הערבית שבו גינתה בחרין את הצעד הבלתי ידידותי מן הצד הלבנוני.' משרד החוץ של בחרין קרא לממשלת לבנון למנוע מעשים לא ראויים כאלה שמטרתם לפגוע בבחרין והם סותרים את הכללים הדיפלומטיים הבסיסיים ואינם מתאימים ליחסי האחווה בין שני העמים [הבחריני והלבנוני].
הכינוס שערכה תנועת 'אל-ופאק', שממלכת בחרין הוציאה אותה מחוץ לחוק בשנת 2016, בביירות שנועדה לתקוף את בחרין, היא עדות לכך שאיראן החליטה להגביר את הלחץ על לבנון. היא אמנם אפשרה לפטר את קרדאחי המזוהה עמה ועם המשטר הסורי, אך אינה מוכנה ללכת מעבר לכך, ונראה שהמסר האיראני ברור לחלוטין. תוכן המסר הוא שלבנון היא קלף איראני ותו לא, והקהילה הבין-לאומית בראשות ארה"ב צריכה לקלוט זאת ולהפנים את העניין. לבנון היא בת ערובה איראנית ואיראן משתמשת בה כרצונה ולפי יעדיה. ודאי שנג'יב מיקאתי [ראש ממשלת לבנון] יודע כל זאת, ואין כל צורך בכל סוג של חקירה כדי לדעת כיצד מצאה תנועה המסווגת בבחרין כ'טרוריסטית' את לבנון כבימה שבה תוכל להסית נגד הממלכה [בחרין] השלווה שלא הזיקה לאף אחד מעולם. יתרה מזאת, היא העניקה רק טוב ללבנון וללבנונים ולא היססה להתייחס אליהם כאל תושביה."
עוד לפי מאמרו של ח'יראללה: "ברור שלבנון אינה מעניינת את איראן, להיפך, לבנון מבחינת הרפובליקה האסלאמית [איראן] איננה אלא תפוז שצריך לסחוט עד תומו. במלים ברורות יותר, [מבחינת איראן] לבנון צריכה להיות מבודדת מסביבתה הערבית, ולכל בירה ערבית שאיראן שולטת בה יש תפקיד מוגדר. תפקידה של לבנון מנקודת ראות איראנית הוא להיות בסיס של התקשורת האיראנית שדרכו אומרת איראן מה שאינה רוצה לומר מבגדד, מדמשק או מצנעא.
בכל יום שעובר מתברר יותר ויותר כי לאיראן הפועלת באמצעות חזבאללה, שהוא חטיבה של משמרות המהפכה האיראניים, אין מטרה אחרת זולת הרס מדינת לבנון וניתוקה מסביבתה הערבית ובייחוד ממדינות המפרץ. איראן לא קובעת רק מי יהיה נשיא לבנון אלא גם אם מותר למיקאתי לכנס ישיבת ממשלה. אלמלא כניעתו לחזבאללה לא הייתה קמה ממשלתו הנשלטת ע"י חזבאללה."
ח'יראללה הוסיף כי "לבנון אינה רוצה להבין שעמדת המפרץ כלפיה היא עמדה אחידה וכי כל מדינה במפרץ חייבת להגן על עצמה ועל האינטרסים שלה בדרכה. סעודיה אינה יכולה לשבת בחיבוק ידיים מול כל ההתקפות נגדה מתימן, ובחרין אינה יכולה להתבונן מהצד לנוכח ההסתה האיראנית נגדה מלבנון. צריכים להזכיר גם שכל מדינות המפרץ תמכו בבחרין ומנעו את נפילתה לאחר ההסתה העדתית שניהלה נגדה איראן בשנת 2011 תוך ניצול האביב הערבי שהפך לחורף שפקד את כל מדינות ערב מלבד מצרים שידעה לאסוף את עצמה ולהיפטר משלטון האחים המוסלמים טרם יהיה מאוחר…
לגיטימי לשאול לגבי עמדת נשיא לבנון – מישל עון – וחתנו ג'ובראן באסיל כאשר הדבר נוגע להתקפה על בחרין שמקורה בלבנון. האם לא הגיעה העת לומר לצמד הזה שהוא נכשל בהשבת זכויות הנוצרים בלבנון?
הגיעה העת לומר דברים כהווייתם ולהיות כנים עם הלבנונים שארצם הפכה לנחלת העבר ושמדינות המפרץ לא תקפו את לבנון כלל. איראן הצליחה להפוך את לבנון לאחד מבסיסיה באזור."[2]
[1] https://alarab.co.uk/, 15.12.2021
[2] https://alarab.co.uk/, 15.12.2021