ב-17 באוקטובר פרסם יומון אל-ערב (אמירויות) כתבה על מחאת נשים בכווית נגד האלימות במשפחה ובייחוד "רצח כבוד" ונגד השלטונות שאינם מיישמים את החוקים שנועדו להגן על הנשים ולהרתיע פגיעה בהן.
נשים מוכות בכווית[1]

להלן עיקרי הכתבה[2]:
"חוק ההגנה מפני אלימות במשפחה שאושר במועצת האומה של כווית באוגוסט 2020 לא הצליח להעניק הגנה לנשים משום שסעיפי החוק אינם מלווים במנגנוני ביצוע שיהפכו את החוק ליעיל. החוק קבע שיש להקים מקלטים לנשים שעברו אלימות ולייחד קו חם לקבלת תלונות על אלימות במשפחה, אך דבר מכך לא יצא אל הפועל.
לאחר מאבק של הנשים בכווית מזה עשורים למען זכויותיהן הן פתחו בצעדי מחאה בעקבות רצח שלוש נשים תוך שבועיים. אישה אחת נרצחה ביריות ע"י בן אחיה, אישה שנייה נדקרה ע"י בעלה ואישה שלישית נרצחה ע"י אחיה. הנשים הפכו למספרים בלבד בתוך סטטיסטיקה המעידה על עלייה במספר מקרי הרצח בלי שייחקרו הסיבות לרצח ובלי שיינתן למקרים האלה משקל ראוי.
פעילת זכויות הנשים – שיח'ה אל-עלי – אמרה כי הסטטיסטיקה מראה עלייה במקרי הרצח בתוך המשפחה בכווית באופן ניכר – ממוצע של שני פשעים ודאיים בכל חודש ויש גם מקרים לא מדווחים שבהם בתי החולים מסתירים אותם. העלייה באלימות נגד הנשים נובעת משתי סיבות: האחת – הנשים מודעות יותר לזכות שלהם למחשבה חופשית והן רוצות להיפטר מכבלי המשפחה והשבט אשר שולטים בחופש התנועה, בבחירת מקצוע וכו'. הסיבה השנייה – התחזקות הערכים הפטריארכליים בחברה וכתוצאה מכך הסתה מכוונת את האחים המתבגרים נגד אחיותיהם המבוגרות מהם.
חבר פרלמנט – השאם אל-צאלח – תרץ את העלייה באלימות בארצו בהשפעות הנפשיות של נגיף קורונה וטען כי לא רק נשים נפגעו אלא גם גברים ואנשי ביטחון, ואילו פעילת זכויות האדם – הדיל אבו קריץ -טענה כי האלימות פוגעת בעיקר בנשים בשל חולשת החוקים שאמורים להבטיח את זכויותיהן וביטחונן. חבר הפרלמנט אל-צאלח הסכים עם הודיל שכווית צריכה ליישם את החוק ולכבד את הסעיף שקבע כי יש להקים מקלטים לנשים שעברו אלימות.
הודיל אבו קריץ[3]

חברת מועצת המנהלים של אגודת הנשים לתרבות חברתית – משאעל אל-שויחאן – אמרה כי היעדר הרתעה הוא אחד הגורמים לעלייה באלימות כלפי נשים. לדבריה, יש צורך ליישם את סעיפי החוק כך שיורחבו סמכויותיה של המשטרה ויתאפשר לה לפרוץ לבתים פרטיים [בשעת סכנה לנשים]. אילו הדבר היה מתבצע אפשר היה למנוע את פשע "תימאא'" שבוצע ב-2 בספטמבר כאשר אנשי ביטחון הגיע לבית הקרבן וביקשו מהפושע להוכיח שאחותו בחיים, אך הוא נכנס לבית ורצח אותה ואחר כך הסגיר את עצמו. אל-שויחאן סבורה כי צריך להגביר את מודעות אנשי הביטחון לפשעים מן הסוג הזה.
עוד טענה אל-שויחאן כי פעמים רבות הנשים שנפלו קרבן אינן מדווחות על אלימות והדבר מביא בסופו של דבר לרצח. היא מסבירה זאת בכך שאופייה של החברה גורם לחששות של הנשים שאם יתלוננו עלול הפושע להתנקם בבני משפחה אחרים שלה. במקרה של הרצח ב"אל-עארדיה" האישה לא התלוננה למשטר שהיא מוכה, ואנשי הביטחון ידעו על הפשע רק כאשר הרוצח הסגיר את עצמו… האירוע היה ב-27 באוגוסט כאשר גבר רצח את אשתו באזור אל-עארדיה ואחר כך הסגיר את עצמו לשלטונות ומשרד הפנים לא מסר פרטים לגבי המקרה, אך עיתונים כוויתיים ציטטו מקור ביטחוני שהפשע אירע עקב סכסוך משפחתי בין שני בני הזוג ובסופו דקר הגבר את אשתו למוות.
ב-23 באוגוסט רדף גבר אחרי אשתו וחמותו בעיר צבאח אל-אחמדי ורצח את חמותו באמצעות ירי בגבה.
הודעה מוקדמת לשלטונות על אלימות הייתה יכולה למנוע גם את הפשע הזה.
חוק הגנת המשפחה שאושר באוגוסט 2020 קרא להקים ועדה לאומית להגנה על המשפחה שתקבע סידורים לצאת נגד התפשטות האלימות במשפחה בכווית. עוד קבע החוק כי חובה על המשתתפים במגזר ההגנה על המשפחה לקבל את ההכשרה הדרושה ולהפעיל מקלט למשפחות שעוברות אלימות שיגיש שירותי הכשרה וייעוץ גם לנשים שניצלו מאלימות במשפחה.
החוק הזה התקבל בברכה היות שהוא נחשב לניצחון של הנשים כאשר בעצם ביטל את סעיף 153 שהתייחס ל"רצח כבוד" כאל עברה שבגינה נענש הפושע באופן קל… חוק העונשין הכוויתי הקל בעונשם של רוצחי נשים מ"סיבות מוסריות" ["רצח כבוד"] וקבע עונש מקסימלי של שלוש שנות מאסר וקנס של 45 דולר וכך הפך סעיף 153 מקלט ל"פושעי כבוד"
הבקשה הראשונה לבטל את הסעיף הזה הייתה בשנת 2005 כאשר הנשים הכוויתיות השיגו את הזכות הפוליטית להגיש מועמדות לפרלמנט אז החלה קבוצת פעילות כוויתיות קמפיין בדרישה לבטל את הסעיף הזה…
אולם למרות החוק החדש שאושר לפני יותר משנה עדיין הגנת המשפחה נשארה על הנייר בלבד והכישלון להגן על הנשים מלהיות קרבן לאלימות במשפחה עדיין נמשך ללא הרף.
היעדר ההגנה הזאת על המשפחה הוא הגורם למותה של פרח חמזה באפריל 2021 שנרצחה בצורה זוועתית ע"י אדם שבעבר הגישה נגדו שתי תלונות על חטיפה וניסיון רצח. הפושע – פהד צובחי מוחמד – שלא הכיר אותה או את בני משפחתה רדף אחריה, התנגש במכוניתה, חטף אותה ואת שתי בנותיה, דקר אותה ועזב אותה מול בית החולים.
אחותה דנה אכבר ועורכת הדין שלה שיתפו סרטון ברשתות החברתיות שבו אמרה דנה כי הזהירה את התובע הכללי כמה פעמים שחיי אחותה בסכנה. לדבריה, מבצע הפשע חטף את פרח חמזה ופגע בה כמה פעמים. הוא נעצר פעמיים ושוחרר בערבות ואחר כך רצח אותה.
הרצח המתועב התקבל בהלם ברחבי כווית ועורר מחאה גדולה. המפגינים קראו לתקן את החוקים הקיימים, לקבוע מנגנון טוב יותר לקרבנות האלימות ולחוקק חוקים יעילים להגנה על המשפחה.
בעקבות זאת הוקמה 'התנועה נגד הטרדות מיניות' שפעילותה עלתה לסדר היום בעקבות פרסום של בלוגרית האופנה – אסיה אלשמרי – סרטון שבו היא מביעה את זעמה על הפחד של נשים שגברים רודפים אחר מכוניותיהן – תופעה רווחת בכווית. היא קראה ליצור מנגנון של דיווח על הטרדות מיניות באמרה: 'זהו צעד הכרחי במדינה הזאת ולא מספיק להצהיר על התנגדות לתופעה'.
לאחר הסרטון של אל-שמרי החלה ד"ר שימאא' שאמו בקמפין ברשתות החברתיות תחת הסיסמה 'לעולם לא אשתוק' ויצרה מרחב וירטואלי בטוח שהעניק לנשים הזדמנות להשתתף בעדויות אנונימיות לגבי הטרדה מינית ובעידוד נשים לדבר על כך.
בסוף ספטמבר פרסם שר המסחר והתעשייה – עבדאללה אל-סלמן – הנחיות לשים קץ להפליית נשים במגזר הפרטי ולהפליל מטרידים מינית במקומות העבודה. 'צעד זה נחשב מבטיח לכוון יצירת סביבת עבודה בטוחה יותר לנשים, עם זאת, יש עוד הרבה מה לעשות בתחום הזה.'"
[1] https://alarab.co.uk/, 17.10.2021
[2] https://alarab.co.uk/, 17.10.2021
[3] https://alarab.co.uk/, 17.10.2021