הפטריארך המרוני נגד הנשק הלא חוקי בלבנון ונגד בניית צבא לתועלת איראן

בדרשה שנשא הפטריארך המרוני של לבנון – בשארה אל-ראעי – היום, 4 באוקטובר, הוא שב ומתח ביקורת על חזבאללה המחזיק בנשק שלא כחוק לאחר שבנה בלבנון צבא השייך למדינה זרה (איראן).[1]

בשארה אל-ראעי[2]

להלן עיקרי דבריו:

"לבנון צריכה להשתחרר ממוליכי השולל והשקרנים אשר מנצלים את טוב לבו של העם ומדברים במתק שפתיים בשעה שהם שקועים בשחיתות, בגזלת כספי המדינה ובהעלמת מסים, ואילו המדינה קורסת והעם כורע תחת כובד העוני. לפיכך, בשלב הנוכחי הממשלה החדשה חייבת להיות כנה ולפעול מול כל הבעיות שמהן סובל העם באופן כזה שהציבור יתמוך בה."

אשר לממשלה החדשה של נג'יב מיקאתי, אמר אל-ראעי: "כולנו תמכנו בממשלה ואיחלנו ועודנו מאחלים  לה הצלחה. מה שנותר לה הוא להתעלם מהשייכות הפוליטית של חבריה ולהתעלות על שיקולים מפלגתיים ועדתיים, לשלוט במהלכיה ובהחלטותיה, להעלות את הבעיות הלבנוניות לזירה הערבית והבין-לאומית ולהציג את הצורך של לבנון לשמור על נייטרליות כדי להבטיח הצלחה בפתרון המשברים.

יש צורך לטפל בנושאי חיי היום-יום ובנושאים החברתיים לנוכח השביתות בכל המגזרים והדרישות לשיפור השכר. העם כבר אינו יכול לסבול איך מעגלים פינות בכל הקשור להבחנה בין שקר לאמת, בין הריבונות לכניעה ובין הרוצח לקרבן."

אשר ליחסי לבנון עם מדינות ערב והמערב ולסיוע הקשור ברפורמות, אמר אל-ראעי: "ידידי לבנון הערבים והבין-לאומים מצפים שלבנון תנקוט מדיניות ברורה ותפקוד ישר כדי שישתתפו בשיפור המצב הכלכלי והפינננסי של המדינה ולא מדיניות מאוסה של מוסר כפול. איננו יכולים לטעון לשמירה על הריבונות ולהותיר את מעברי הגבול פתוחים לרווחה…איננו יכולים לתמוך בחוק ובה בעת לקבל מצב של ריבוי נשק [לא חוקי], זלזול במוסדות המדינה והקמת צבא השייך למדינה זרה [איראן] – כך לפי הודאה של אחד הבכירים באותה מדינה. איננו יכולים לדבר על הבטחת שנת הלימודים ואיננו מספקים לבתי הספר ולאוניברסיטאות את הסיוע ואת התנאים המתאימים לפתוח את שנת הלימודים. איננו יכולים להניף את דגל הנייטרליות, כלומר אי השתייכות לציר מסוים, ולהישאר נוטים לצירים אזוריים הנוגדים את האינטרס של לבנון. איננו יכולים להבטיח את הגעת הסיוע אך לא להסכים לגבי נתוני הגירעון ולגבי אופן המו"מ עם קרן המטבע העולמית."

אל-ראעי מתח ביקורת על הלחצים המופעלים על שופטים בלבנון: "איננו יכולים להתעקש לחקור את פשע אל-מרפא [הפיצוץ בנמל ביירות] ובה בעת לא להגן על החוקרים והשופטים. נכון שלממשלה אין רשות להתערב בענייני משפט, אך חובה עליה להתערב ולעצור כל התערבות בענייני מערכת המשפט. הלחצים על השופט עלולים להשפיע על עמדות המדינות הידידות כלפי לבנון ולהחליש את יוקרת מערכת המשפט. רשויות המשפט צריכות לאזור אומץ ולהגן על מערכת המשפט, לשים קץ למחלוקות בין השופטים ולהגן על מערכת המשפט מפני כל התערבות פוליטית או מפלגתית או עדתית."


[1] https://aawsat.com/, 4.10.2021

[2] https://aawsat.com/, 4.10.2021

%d בלוגרים אהבו את זה: