ביקור הנייה בלבנון מחזק את קשרי החוץ של חמאס ומבטא פעילות איראנית להגביר השפעתה על חמאס על חשבון מצרים

ראש הלשכה המדינית של חמאס – אסמאעיל הנייה – עשה צעד נוסף במסגרת המאמצים להרחבת יחסי החוץ של חמאס עם מדינות ערביות ומוסלמיות ולהמשך ניסיונות חמאס לקבל לגיטימיות ממדינות ערביות כגוף מוביל בחברה הפלסטינית תוך ערעור על בלעדיות הייצוג של אש"פ את הפלסטינים.

הנייה שביקר בעת האחרונה במצרים, במרוקו ובמאוריטניה נפגש אתמול (29 ביוני) עם מזכ"ל חזבאללה – חסן נצראללה – ובראשית השבוע עם נשיא לבנון המרוני – מישל עון, עם יו"ר הפרלמנט השיעי – נביה ברי -ועם ראש ממשלת המעבר בלבנון – חסן דיאב. 

הנייה ונצראללה[1]

נצראללה והנייה ציינו את הקשר העמוק של חזבאללה וחמאס ותרומתו לציר ההתנגדות ולמערכה. שני האישים סקרו את מערכת "סיף אל-קודס" (המערכה האחרונה בעזה) וכיצד יכולים ההתנגדות בפלסטין וציר ההתנגדות לבנות על תוצאותיה.

בפגישת הנייה עם מזכ"ל הקבוצה האסלאמית בלבנון – עזאם אל-איובי – הביע האחרון תמיכה מתמדת בבעיה הפלסטינית והתנגדות ליישוב הפליטים הפלסטינים בלבנון. כמו כן שיבח את התפקוד המצוין של חמאס במערכה האחרונה בעזה.

בכיר חמאס המתגורר בלבנון – ראפת מורה – אמר כי ביקור משלחת חמאס בלבנון בראשות אסמאעיל הנייה נועד להציג בעולם את השלכות המלחמה בעזה על הבעיה הפלסטינית. עוד אמר כי משלחת חמאס הכניסה את מנהיגי לבנון לתוך האווירה של מערכת "סיף אל-קודס" והניצחון שרשמו ההתנגדות והעם הפלסטיני.

מורה הוסיף כי משלחת חמאס קראה לממשלת לבנון להעניק זכויות אזרחיות והומנטריות לפליטים הפלסטינים כדי שיוכלו לחיות חיים מכובדים עד שישובו לאדמותיהם. כמו כן דרשה ממנה לסייע לפליטים בשיפור תנאי חייהם בצל המשבר הכלכלי הפוקד את לבנון.

חמאס דרשה מממשלת לבנון ללחוץ על סוכנות ססו"ת (אונרא) לבצע תוכנית חירום והצלה באופן דחוף כדי להקל את מצבם של הפליטים הפלסטיניים בלבנון.[2]

לפי עיתון אל-ערב (אמירויות), פוליטיקאים לבנוניים סבורים כי מאחורי ביקור הנייה בלבנון ופגישתו עם חסן נצראללה עומד ניסיון איראני להדק את הקשר של חמאס לאג'נדה של איראן באזור ולצמצם את תפקידה של מצרים שקיבל תאוצה עקב הפסקת האש והמאמצים להגיע להסדרה בין ישראל לחמאס. מקורות לבנוניים מוסמכים אמרו שאיראן פועלת להראות שהשפעתה על חמאס גדולה מזו של מצרים והיא שעומדת מאחורי חימושה ומימונה של התנועה, לכן היא ולא מצרים ראויה לייצג אותה ולהפיק את הרווח הפוליטי מכך בדיאלוג עם המעצמות ובייחוד עם ארה"ב.[3]


[1] https://felesteen.ps/, 29.6.2021

[2] https://felesteen.ps/, 29.6.2021

[3] https://alarab.co.uk/, 30.6.2021

%d בלוגרים אהבו את זה: