נציבת פירוק הנשק מטעם האו"ם – איזומי נקמיטצו – הודיעה בישיבת מועהב"ט על חשיפת מרכיב לוחמה כימית לא מוצהר באתר סורי. הודעה זו עוררה ויכוח בין ארה"ב ובעלי בריתה במערב לבין רוסיה בשאלת הדיווחים הבין-לאומיים על כך שסוריה השתמשה בנשק כימי. לדבריה, הימצאות המרכיב הזה במיכלי אחסון במתקן נשק כימי שהוצהר עליו בעבר – פירושו – שקיימת פעילות ייצור בלתי מוצהרת.
איזומי נקמיטצו[1]

סוריה הצטרפה להסכם הנשק הכימי בשנת 2013 לאחר לחץ של בעלת בריתה רוסיה בעקבות ההאשמות של המערב כלפי סוריה על שימוש בנשק כימי. באוגוסט 2014 הצהירה סוריה כי השמידה את הנשק הכימי שלה במלואו. אולם הודעתה הראשונה של סוריה לארגון לשמירה על הנשק הכימי לגבי מאגרי הנשק הכימי ואתרי יצור הנשק הכימי נשארה במחלוקת.
איזומי נקמיטצו דיווחה למועהב"ט כי סוריה שבה והצהירה כי מעולם לא נעשה שימוש לייצור או לחימוש הנשק הכימי במתקן לייצור חומרים כימיים. הארגון לאיסור הפצת נשק כימי אמר כי המידע והמקורות שנאספו משנת 2014 מצביעים על כך שבמתקן ההוא היה ייצור וחימוש של מרכיבים המשמשים במלחמה כימית. עוד אמרה נקמיטצו כי הארגון לאיסור הפצת נשק כימי דחה את הכחשת סוריה והוא עדיין טוען כי חובה על משטרו של בשאר אל-אסד להצהיר על כל מרכיבי הלוחמה הכימית שמיוצרים באתר. עוד אמרה כי חומרי הלחימה הכימיים שנמצאו באתר מתווספים לרשימה הגדלה והולכת של נושאים תלויים ועומדים מאת הארגון להפצת הנשק הכימי. היא קראה לסוריה שוב לשתף פעולה באופן מלא עם המומחים בארגון כדי לפתור את הבעיות.
באפריל 2020 האשים הארגון לאיסור הפצת נשק כימי את ממשלת סוריה בביצוע שלוש התקפות כימיות בשנת 2017. המועצה המבצעת של הארגון דרשה מסוריה להציג פרטים לגבי הנושא, אך הסורים לא נענו. בתגובה הגישה צרפת בשם 46 מדינות טיוטה ובה דרישה להשעות את הזכויות ואת ההטבות של סוריה, ובהצבעה חסרת תקדים השעה הארגון את זכויות סוריה עד שייפתרו כל הנושאים התלויים ועומדים.
סגן השגריר האמריקני – ריצ'ארד מילז – ברך על החלטת הארגון לאיסור הפצת נשק כימי באמרו: "זהו מסר ברור וקולקטיבי שלשימוש בנשק כימי יש תוצאות."[2]
[1] https://www.alaraby.co.uk/, 7.5.2021
[2] https://www.alarabiya.net/, 7.5.2021